Aktiflik : Mesaj Sayısı : 185 Yaş : 36 Nerden : BuRSa Tuttugu Takım : Tecrübe : Dikkat : Kayıt tarihi : 21/07/08
Konu: Şekerpare Afiyet Olsun Çarş. Tem. 30 2008, 15:17
Şekerpare
Geleneksel şerbetli tatlılarımızdan biri olan şekerpareyi şimdiye kadar denememiş veya başarılı olamamışsanız şekerpare tarifini adım adım deneyin. Mutlaka sonunda istediğiniz neticeyi alacaksınız.
Malzemeler:
250gr. tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un (yaklaşık)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üstüne fındık, ceviz içi veya dolmalık fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 + 3/4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Önce şekeri ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan 4-5 dakika sonra limon suyunu ekleyim bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Hatta gerekirse başka geniş bir kaba soğuk buzlu su koyup üstüne oturtarak çabuk soğumasını sağlayın.
Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini mikser ile genişçe bir kapta çırpın.
Yumurtaları tek tek çırparak yedirin.
İrmik, hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş çok sert olmayan hafif yağlı bir hamur olana kadar ekleyip yoğurun.
Cevizden büyükçe hamuru yuvarlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. üzerine kullandığınız fındık veya ceviz içini ortalarına bastırıp yerleştirin.
175C (350F) dereceli fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra soğuk şerbeti üstlerine gezdirerek dökün.
Üstünü başka bir tepsi ile veya alüminyum folyo ile kapatıp şerbetini çekmesi için bırakın.
Afiyet Olsun
*!FreeStyLer!* Admin
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Cuma Ağus. 08 2008, 22:53
Teşekkürler...
esengere Moderatör
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 438 Yaş : 37 Nerden : tekirdağ Tuttugu Takım : Tecrübe : Ruh Halim : Cinsiyet : Dikkat : Kayıt tarihi : 14/07/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Ptsi Ağus. 11 2008, 16:13
bu tatlıyı çok severim ama fındıklarını asla yemem
salihaaise Prenses
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 423 Yaş : 34 Nerden : ezine Tuttugu Takım : Tecrübe : Ruh Halim : Dikkat : Kayıt tarihi : 15/07/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Cuma Ağus. 15 2008, 11:15
Teşekkürler..Ellerine sağlık
colaslani Üye
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 37 Yaş : 32 Nerden : Samsun-Trabzon Tuttugu Takım : Tecrübe : Dikkat : Kayıt tarihi : 12/08/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Cuma Ağus. 15 2008, 11:45
olsada yesek yaw
PeMBiS Co Admin
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 185 Yaş : 36 Nerden : BuRSa Tuttugu Takım : Tecrübe : Dikkat : Kayıt tarihi : 21/07/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Perş. Ağus. 21 2008, 15:14
wala bende şerbetli tatlılardan en çok şeker pareyi sewiorum olsada yesekk inankii
aylinim köprülü Kraliçe
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 388 Yaş : 37 Nerden : BURSA Tuttugu Takım : Tecrübe : Ruh Halim : Dikkat : Kayıt tarihi : 14/07/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Perş. Ağus. 21 2008, 16:21
bana şekerpare verin başka tatlı lazım değil... fındıklı fındıksız farketmez yerim hepsini hepsini hepsini hepsini...
PeMBiS Co Admin
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Salı Eyl. 02 2008, 12:51
aylinim köprülü demiş ki:
bana şekerpare verin başka tatlı lazım değil... fındıklı fındıksız farketmez yerim hepsini hepsini hepsini hepsini...
açç kısss ewde sana hiç bişi wermiolarmıda hepüsünü istionn gözün doysun biraz beaa
aylinim köprülü Kraliçe
Aktiflik : Mesaj Sayısı : 388 Yaş : 37 Nerden : BURSA Tuttugu Takım : Tecrübe : Ruh Halim : Dikkat : Kayıt tarihi : 14/07/08
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Salı Eyl. 02 2008, 21:49
PeMBiS demiş ki:
açç kısss ewde sana hiç bişi wermiolarmıda hepüsünü istionn gözün doysun biraz beaa
evde herşeyi bana bıraktıkları için hepsini istiyom zaten... yüzsüzlük oldu galiba bende... ah bide alerjim olmasa
PeMBiS Co Admin
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Salı Eyl. 02 2008, 21:51
evde herşeyi bana bıraktıkları için hepsini istiyom zaten... yüzsüzlük oldu galiba bende... ah bide alerjim olmasa [/quote]
yazıkk sanaa sen ye ben gelirim seni kaşımayaa
aylinim köprülü Kraliçe
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Salı Eyl. 02 2008, 22:08
PeMBiS demiş ki:
anlaştık zaten iki elimi birden kaşımak zor oluyodu... yarın iftara şekerparemi yapsam...
PeMBiS Co Admin
Konu: Geri: Şekerpare Afiyet Olsun Salı Eyl. 02 2008, 23:03
aylinim köprülü demiş ki:
PeMBiS demiş ki:
anlaştık zaten iki elimi birden kaşımak zor oluyodu... yarın iftara şekerparemi yapsam...
bende isterimmmm banada getirr ozamann bende sana güllaç weririm bakk yengem yapmış çoq güseell